Taleforge logo

Prästen

by Sam Stålhandske | Score: 1600

Som mordutredare, och polis sen tidigare, har jag sett och varit med om alla typer av incidenter.
Som en religös man har jag en tilltro att allt som händer har en mening.

En morgon blev jag inkallad till min lokala kyrka där vår präst hängde över altaret. Jag tog detta fallet väldigt personligt, detta ledde till slut till att jag blev borttagen från fallet.

Det kan inte ha varit självmord, tänkte jag. Repet var knutet i en takbjälke som var minst tio meter upp i luften. Ingen lapp eller förklaring. Kvällen innan hade prästen glatt sjungt psalmer och njutit av fika med folket. Jag minns att vi gick igenom det lilla privatliv han hade men där fanns inget av värde till fallet.

Vem kan ha velat honom illa? Varför göra det på detta brutala och publika sätt?

Jag undersökte platsen och pratade med damen som hittade honom. Hon var övertygad att prästen hade syndat och blivit bestraffad av Gud.
Jag tänkte också i de banorna så jag kunde inte säga att hon hade fel.
Att vår högre makt skulle ta kål på en människa på detta vis är något jag inte hade kunnat stå för men vem är jag att säga vad som är rätt eller fel? Kanske att det fanns en väldigt legitim anledning till det hela.

Jag har gått i pension nu, tio år senare, men fallet är fortfarande öppet och jag är rädd att vi aldrig kommer få en förklaring på vad som egentligen hänt.

Completed challenges

The following challenges were completed during the writing exercise:

Begin Start typing to begin
Words Reach 50 words
Location A church
Words Reach 100 words
Event A murder needs to be solved
Letter Use the letter B

This story was written using Taleforge, the free writing exercise app powered by The Story Shack. Curious? Try it yourself.

Share and read

Show it to the world.

Challenge others

Same prompts. Different stories?